20. OBLJETNICA LIKOVNE RADIONICE

Tijekom dvadeset godina međunarodne ljetne likovne radionice, u organizaciji bolske knjižnice „Hrvatske čitaonice“, oko 800 djece iz Bola, raznih hrvatskih gradova i inozemstva provelo je dio ljetnog raspusta u druženju, veselju i ujedno kreativnom stvaralaštvu.

S djecom su radili mnogi akademski umjetnici: slikari, kipari, dizajneri, koristile su se gotovo sve likovne tehnike i izrađivali različiti predmeti, organizirale modne revije kostima, cipela i šešira kao i lutkarske predstave s izrađenim lutkama. Mnogi radovi su stalno izloženi u knjižnici, pa možemo reći da je bolska knjižnica ujedno i dječja galerija koju s užitkom razgledavaju i dive joj se ljudi iz cijeloga svijeta.

Ovogodišnju jubilarnu radionicu pod naslovom „Boje su u nama“, kao i niz proteklih, vodi akad. slikarica Ruža Barbarić Librić iz Samobora koja je diplomirala na Accademia di belle Arte u Rimu. Uz 34 prijavljene djece iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Njemačke, sudjeluju i brojni mladi koji su nekada pohađali radionicu. Među njima ima dipl. arhitekata, psihologa, novinara, studenata likovne akademije…Oni zajedno oslikavaju platno dugo 60 metara koje će, uz ogromnu rođendansku tortu, ponijeti od Velog mosta rivom, 13. kolovoza s početkom u 20.00 sati.
14. kolovoza će platno biti izvješeno na južnom zidu škole, a otvaranje izložbe je u 20.00 sati ispred vinarskog podruma.

20. OBLJETNICA LIKOVNE RADIONICE
Tagged on:     

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *