Goran Gabrić : Bračko podzemlje

Predavanje Gorana Gabrića: „Bračko podzemlje“ i predstavljanje scene iz projekta “Terra Croatica – Bročko blogo: Orkomarin u Veloj Slatini”.

Goran Gabrić je alpinist koji se popeo na brojne svjetske vrhove: Johanisberg (3467 m), Grossglockner (3798 m), Mount Blanc (4807 m), Catedral (5350 m) i Aconcagui (6960 m), a kao član mosorove alpinističke ekspedicije na Hindukush na Noshaqu dostigao visinu od 7360 m. Ujedno je speleolog, vodič, gorski spašavatelj, speleološki instruktor Hrvatskoga planinarskog saveza, dugogodišnji predsjednik HPD „Mosor“ i voditelj Ispostave HGSS Stanice Split na Braču. 2008. god. proglašen je najboljim dužnosnikom u planinarskoj udruzi u Hrvatskoj. On će u organizaciji „Hrvatske čitaonice“ 25. kolovoza 2018. održati predavanje o mističnom svijetu bračkog podzemlja koje krije više od 400 speleoloških objekata, a zahvaljujući speleolozima bračke “Profunde” sve više se otkriva.

Mistični svijet bračkoga podzemlja skriva više od 400 speleoloških objekata, a zahvaljujući speleolozima bračke “Profunde” sve više se otkriva.

 Orkomarin je mitološko biće iz bračke narodne predaje. Zapadno od Murvice nalazi se uvala Velo Slatina gdje se nalazi špilja koju čuva morski čovik – div sa jednim okom nasred čela.

 

 

Povaljska lipotica

 

Orkomarin u Veloj slatini

Goran Gabrić : Bračko podzemlje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *